forestillinger 2018 // EFTERÅR


Of Envy.She Said

Køb billetter

OfEnvyPosterA1 (1) (1).png

Træd med ind i det mørktlagte, afskårede rum, hvor misundelsen langsomt vækkes fra sin dvaletilstand. Den smukke performance fra Berlin gæster Xenon i 4 dage med et begrænset antal pladser! 

Of Envy.She Said
er en multi-medie performance, der udfolder sig i dybet af en uønsket følelse. Forestillingen undersøger misundelse, en kompleks følelse, som ofte er forbundet med det urimelige, det irrationelle eller ondskabsfulde. Den forkerte, forbudte følelse. 

I en brutal vekselvirkning mellem foragt og nydelse bearbejder forestillingen misundelsens altopslugende karakter. Hvad sker der med kroppen, når den indfanges af misundelse? Når misundelse suger livet ud af kroppen, opsluger og overtager alt?

Oplev det intime og sensible koreografiske værk, der dykker ned i misundelsens natur. Her spiller live mapping og videodesign sammen med performeren på scenen i et unikt lydunivers skabt af den dansk-avantgardistiske klangkvartet We Like We. 

Forestillingen er skabt af Kant Fabrik.

Medvirkende
Susanne Engbo Andersen / Koreografi: Susanne Engbo Andersen / Scenografi, video, kostumer: Anne Sofie Vermund / Musik: We Like We 

Varighed: 50 min
Dørene åbner kl. 19.30
Forestillingen er støttet af Statens Kunstfond.


Kan hvide træer gro

PLAKAT_FINAL@1x.png

Køb billetter

Tag med på en tragikomisk rejse ind under huden på tre mennesker, der kæmper en indre kamp mod de uskrevne regler, som på en gang definerer dem og gør dem fremmed for sig selv.

I et hvidt og klinisk rum tvinges vi mennesker ud fra det mørkeste sorte. Livet er begyndt, men det har længe været i gang. Med alt, hvad vi har af kødeligt og sjæleligt materiale, kæmper vi magtesløst for at finde os selv og vores grænser. Hvornår begyndte vores liv egentligt? Bestemmer vi selv, hvem vi er? I en lysende kasse bokser vores impulsive handlinger og følelser mod de usynlige vægge i os, der fungerer som uskrevne regler. Men er det vores, eller hvis er det - og hvordan er de opstået?

I Kan hvide træer gro følger vi tre mennesker, der er placeret i hverdagens hinder. Mens verden haster afsted, hænger de på med det yderste af neglene og forsøger at forholde sig til deres dirrende eksistens. De gentager det, som de er blevet sat i, mens de drømmer om forandring. Situationer som de ønsker kunne være anderledes, men som de ikke kan slippe.

Kan hvide træer gro er en tragikomisk, stilistisk forestilling skabt af teatergruppen Pavlovs Hunde. I tableauer behandler den menneskets ustyrlige tanker og hverdagstrummerum, og den stiller spørgsmålet: redefinerer vi de strukturer, vi er låst i, eller er vi kun med til at gøre dem tydeligere?

Forestillingen er frit baseret på Peter Mathiesens 'Mænd der elsker mænd', der blev opført under StageLABs Short Play Festival på Xenon i foråret 2018.

Medvirkende
Andreas Dissing Hyttel / Christian Møllegaard / Karoline Juul Christensen / Scenograf og kostumiér: 
Nina Helledie / Instruktion: Joakim Skovgaard

Husk at du kan købe billet til studiepris, hvis du kan fremvise billet til vores forudgående forestilling 'FØNIX.'

Dørene åbner kl. 19:30.
Varighed: 60min.


FØNIX

Køb billetter

plakat1.jpg

Kom med på en rejse til stormagten USA, hvor to identitetsløse mennesker er ved at forsvinde og blive til en del af støvet i Arisonzas ørken. 

Søskendeparret Kieth og Stacy King bor i Globe, en lille forstad til Pheonix. De ejer intet; ingen penge, ingen venner, intet mål i tilværelsen, og de bor i et isoleret ingenmandsland langt fra samfundet og de herskende normer. Deres eneste vindue til verden udenfor er politimanden Jack, der af og til kigger forbi. Ligesom de to søskende er han også langsom i optrækket og uden det store at tage sig til. 

Men en dag sker der noget, som vender verden på hovedet for Kieth og Stacy: Kieth stjæler en kuffert fra lufthavneni Pheonix. Inden længe har de huset fyldt af fremmede menneskers kufferter, der indeholder tøj og personlige ejendele. For de to vokser tyveriet til en afhængighed af legen med identiteter. Legen bliver dog pludselig til alvor, da de to søskende åbner guvernørfruen Elanor Tanners kuffert – den indeholder nemlig en hemmelighed, der tvinger Keith og Stacy ud af deres lille boble og direkte ind i den konfliktfyldte verden, der før føltes så langt væk. 

FØNIX er en forestilling af Teater Kant. 

Medvirkende
David Trappaud Rønne / Irmelin Rode / Jan Ulrich Nielsen / Vincent Rygaard / Instruktion: Peter Mejndor


TAK FOR MAD

tak-for-mad-plakat (1)-1 2.png

Køb billetter

Vi gentager succesen med madteater – denne gang akkompagneres den italienske kok Marco Maccarini af Teater PRAXIS, der sammen serverer og leverer en femretters menu krydret med en sanselig undersøgelse af den mad, vi spiser!

Hvor kommer den mad, vi spiser, egentlig fra? Hvordan føles svampe, når vi rører ved dem, hvordan lyder andebrystet, når vi sætter tænderne i det – og hvordan ser madens struktur og overflade ud, når vi kommer helt tæt på? I forestillingen Tak for mad fører Teater PRAXIS os helt ind i madens univers og aktiverer vores sanser gennem effekter som fordoblinger, forstørrelser og performativ levendegørelse. Vi ses til en sjov, absurd og kulinarisk aften på Xenon!

MENU
Græskarsuppe med karryristede mandler, frisk persille og kokosolie / Ristet brød med karamelliserede løg og vegansk ost / Torskeceviche med stegt surdejsbrød / Barbecuemarineret and serveret med knoldsellerimos, hertil svampe og skalotteløgssauce / Beignet med brombær og chokoladeganache, hertil friske pærer og en sauce af citrontimian.

Ønskes et vegansk alternativ, så kontakt projekt@teater-huset.dk i god tid. De to første retter er veganske. Fisken udskiftes med bønner, mens anden erstattes af tofu. Desserten består af en vegansk kakao- og pærekage.

Medvirkende
Maria Strand Renberg / Sara Skei Fostvedt / Amalie Ulla Pontoppidan Witt


Logen

logen

Køb billetter

Hva’ så? Hvordan går det? Hvordan svarer du ærligt på det spørgsmål? Og hvad hvis svaret ikke er et, du bryder dig om?

En hytte ude i mosen. Fem barndomsvenner mødes til det, der skulle have været en hyggelig aften i logen. Men som aftenen skrider frem, viser det sig, at ikke alt er, som det plejer. Vennerne har forandret sig, men venskabets rødder hænger stadig fast i dyndet. Hvor langt rækker ærligheden i et gammelt venskab? Og tør vi være der for hinanden, når venner falder, og maskerne er revet bort? 

LOGEN er en teaterforestilling, der handler om venskaber og at blive voksen. I en stigende digital tid, har vi så stadig brug for fysiske fællesskaber bygget på traditioner og knyttede bånd? I LOGEN inviteres du ind bag de hemmelige murer, og du vil følge en herreloge i dens pragt og fald. Få et indblik i den unge mand anno 2018 – sprængfyldt af kvartvejskrise, mindreværd og ønsket om at være noget for nogen.

Medvirkende
Adam Schmidt / Aske Baagø Johansen / Hjalte Ilsøe Gustavussen / Martin Nielsen / Mathias Riis Olsen / Instruktion: Nikolaj Bomberg Simonsen / Dramaturg: Rasmus Vesti / Produktionsleder: Monica Rahbek / Scenograf: Dafne Sloth / Afvikler: Rasmus Jørgensen

Forestillingen er støttet af Snabslanten, DATS og Nordea Fonden

 


KERAMIKER

Køb billetter

keramiker

Da Ingrid en dag kommer hjem, er alle hendes møbler væk. Hendes mor og far har kørt dem til opbevaring i en container i Sydhavnen, og i stedet har de fyldt hendes værelse med enorme mængder ler: nu vil de se hende skabe noget ’stort, enestående og unikt.’

KERAMIKER er en metaforisk, politisk og psykologisk forestilling om det forventningspres, der hviler på unge i dag. Hvordan lever vi op til alle de forventninger og krav, vi stiller til hinanden og til os selv? Hvornår siger man fra? Og hvad sker der, hvis man gør det?

Medvirkende
Manuskript og instruktion: Nanna Berner / Medvirkende: Gregers Møller, Lina Løgstrup Brygger og Agnes Jung / Komponist: Marie Kildebæk / Lysdesign: Baldrian Sector / Scenemester og rekvisitør: André Skovgaard Kristensen

Forestillingen er støttet af DATS


 


FORESTILLINGER FORÅR 2018


BOTANIKEREN

botanikeren.jpg

Køb billetter

En kvinde vågner et sted, hun ikke har været før. Eller har hun? Jo, her har hun engang følt sig tryg, her var der engang varme. Hun befinder sig i sit gamle drivhus, men hvorfor? Hvem er alle de mennesker, der stirrer på hende, og hvorfor begynder hun nu at tale? Langsomt kommer det frem, den historie, hun hele tiden har forsøgt at glemme, men som alligevel presser sig på og finder vej ud.

BOTANIKEREN er en forestilling om en kvinde, der kæmper mod sin egen afsløring. Det er en kamp for at holde det inde, vi egentlig ikke vil kende til, det som er ækelt, grotesk og grusomt. I forestillingen inviteres publikum ind i et univers, der hele tiden arbejder mod sig selv, og hvor grænserne mellem virkelighed og fiktion opløses.

BOTANIKEREN vandt i 2017 juryens udviklingspris på teaterfestivalen QuongaFest.

Medvirkende
Skuespiller: Kristina Pfeil Nielsen / Instruktør: Kaia Fransiska Frostmann Lundenes / Produktionsleder og dramaturg: Winnie Handberg

 


VEJRET NU

vejret nu.png

Køb billetter

Kan man danse et digt og lave musik ud af regn? Find ud af det, når forestillingen 'Vejret nu' omsmelter Per Højholts digte til én tværkulturel oplevelse.

Der skal fremelskes en art intimitet mellem indre og ydre vejr, når Per Højholts tekster for første gang nogensinde iscenesættes … af andre end ham selv. Det er den tværkunstneriske forestilling 'Vejret nu', der gennem musik, dans og digitale instrumenter puster nyt liv Højholts digterkunst.

Med et fokus på humor, kropslighed og eksistentiel fordybelse á la Højholt søger forestillingen at frembringe en ny bevidsthed om natur, kunst og poesi. Vi stiller spørgsmålet: Hvad er dit forhold til naturen egentlig?

Medvirkende

Instruktør på visuals: Ida Andreasen / Forestillingsleder, sanger og komponist: Maja Gry Brøns / Danser og koreograf: Linh Le / Danser og koreograf: Peter Vadim / Skuespiller: Christian Otto Madsen / PR og undervisning: Mia-Maja Krumphardt / Lydkunstner: Aske Andersen / Bas og klaver: Johannes Vaht / Trommer: Szymon Gasiorek / Lydmand og producer: Sebastian Vinther / Lysdesign: Eirik Lie Hegre

 


MERE VIN – ELLERS TAK!

merevinellerstak

Køb billetter

Med madteatret ’Mere vin – ellers tak!’ byder Teaterhuset velkommen på Københavns nye teaterscene, Xenon. I forestillingen nyder publikum en velanrettet menu tilberedt af stjernekokken Marco Maccarini, mens salen langsomt glider ind i et boblende univers af historier fortalt i en improvisatorisk ramme.

Forestillingen iscenesættes gennem forskellige scenarier over en middag for to – for hvad kan der ske, når to mennesker skal dele en middag? Læn jer tilbage, nyd maden og lad os føre jer til Italiens land, hvor festlighederne fører jer videre ind i intime og følsomme rum samt til en akavet familiesammenkomst, hvor alt kan ske. Historierne udfolder sig omkring jer, og I sidder med helt fremme ved topersonersborde, når der bliver spurgt: mere vin?

Maden er tilberedt af den italienske kok Marco Maccarini, der foruden sin uddannelse i Italien har prøvet kræfter med prominente danske restauranter som AOC, Geist og Noma.