DØD OVER THOMAS

plakat.jpg

Køb billetter

Han ødelagde mit liv. Det siger kvinderne om manden. Eller mere specifikt: om Thomas.

Thomas ødelagde deres liv. Han rakte sin hånd ind i deres hjerter og deres liv, rev dem fra hinanden, trampede på dem, kørte dem over med en bulldozer og satte ild til dem med en flammekaster. Så de har gravet sig ned i et hul, der er så langt nede, at det kun er kvinder, der har fået ødelagt deres liv af mænd ved navn Thomas, der kan trække vejret dernede.

Det er her, vi møder dem. Det er her, de møder hinanden. Nu skal de finde en vej op.

DØD OVER THOMAS er en tragikomisk forestilling om fire kvinder, der - ligesom tusindvis af andre kvinder gennem historien - har fået ødelagt deres liv af en mand. Men hvad får de egentlig ud af at grave sig ned i et hul? Regner de med, at nogen kommer og hjælper dem op igen?

Måske har kvinderne slet ikke brug for hjælp. Måske er det i stedet tid til, at kvinderne får revanche. Tid til at de får hævn.


Online

plakat1.jpg

Køb billetter

Publikum bydes velkommen, som forskere, til at overvære eksperimentet: ONLINE. Som forskere vil I, publikum, overvære processen, når Teater Rå tester deres nyeste prototyper af på deres tre testpersoner, som er intetanende omkring projektets handling. Testpersonerne testes på, hvordan krop og sind reagere på disse nye prototyper, som skal hjælpe menneskeheden med at være online og tilstede i alle døgnets timer.

Men er det egentlig en god idé at være online altid? - eller kan presset blive for stort? - og hvordan reagerer kroppen på disse nye gadgets?

Online er skabt af Teater RåInstruktør
Mathias Hartmann Niclasen

Medvirkende
Mia Plantin Kristensen / Alberte Riis Alexis Ibsen / Malthe Saunte Hansen

Varighed: 60min.


Face the Darkness -
når et barn af vietnamesiske bådflygtninge møder et barn af Viet Cong

Køb billetter

plakat.png

Mere end 40 år efter Vietnamkrigen går fortidens spøgelser stadig gennem landet og trækker grænsen mellem nord og syd. Mellem den sydvietnamesiske regering med støtte fra USA og norden med støtte fra Sovjetunionen og Kina. Krigen sluttede i 1975 med Saigons fald, hvor den nordvietnamesiske hær erobrede hovedstaden. Nordvietnam/Viet Cong'erne vandt. Sydvietnam tabte. Efter krigen flygtede sydvietnameserne og i perioden 1975-1985 modtog Danmark i alt 3.700 vietnamesiske bådflygtninge.

I 2018 møder danseren Linh og musikeren Minh tilfældigt hinanden i Danmark. Den ene er barn af vietnamesiske bådflygtninge, den anden af Viet Cong. Uden selv at have været til under krigen, opdager de, hvor mange fordomme, de har over for hinanden. Sammen beslutter de at tage fordommene ved hornene og blæser til kamp på alternativ vis. For at få det ud af kroppen – for at se og mærke, om de kan komme om på den anden side og forsone de to oppositioner. 

Face the Darkness: Når et barn af vietnamesiske bådflygtninge møder et barn af Viet Cong er en performance-battle mellem livemusik og dans. Danseren Linh og musikeren Minh kæmper mod hinanden gennem deres kunstform og konfronteres med fortiden og deres viden om, at deres familier har kæmpet mod hinanden i Vietnamkrigen. Spørgsmålet er, om de gennem kunsten kan forstå hinanden, eller om de fortsat vil kæmpe deres forældres kamp?

Performancen kredser om kollisionen af forskellige baggrunde, mødet med den anden og den komplekse proces i at håndtere fortid, minder, undertrykt vrede og sorg. Den kan opleves på Teaterhusets scene Vox fra d. 13. marts.

Varighed: 45 min. inkl. 15 min. artist talk.

Forestillingen er støttet af Snyk og Københavns Musikudvalg.


VI MANGLER ANSØGNINGER TIL VOX! SEND STRAKS DIN ANSØGNING. 


Forestillinger 2018


Phosphorus - Extracts from the Diary of People

Køb billetter

Plakat.a14.png

Det internationale fællesskab Teater Aora gæster Teaterhuset i en uge for at fordybe sig i temaer fra August Strindbergs forfatterskab! 

Gruppen får tildelt Vox som refugium og afslutter ugen med to eksperimentende fremvisninger af deres arbejde. Forestillingen vil blive sammensat af forskellige scener med bevægelse og dialog som bærende elementer - tilsat Strindbergs til tider surrealistiske tilgang til verden! 

Varighed: 40min. 
Forestilingen vil være på engelsk. 

This is an R&D showing of an experimental theatre project. Teater Aora will undergo a one-week residency at TeaterHuset to examine themes from August Strindberg’s 'Road to Damascus' and his diary 'Inferno'. The residency will culminate in transferring these themes into a R&D physical theatre performance, shown to the public on Saturday, the 17th. The performance will be constructed with separate scenes of movement and dialogue, with surrealistic nature.

Duration: 40min.


KOM OG SE MINE PATTER

Køb billetter

Plakat.m.adr-1.png

Skyd vinterdepressionen i gang med årets tragi-komedie, når Frida Sigurth fremfører forestillingen 'Kom og se mine patter' på Teaterhusets scene Vox. 

'Kom og se mine patter' er bygget af apati, snæversyn, selvmedlidenhed - og en god del humor. Her følger publikum 'Kunstnerens' rejse ind i et formørket og rodet sind, og selvom konceptet kan lyde aparte, er der garanti på relaterbarhed! Ja, selv hvis du er til opløftende og farverige musicals, falder du ikke uden for kategori, da forestillingen er pyntet med sprøde og poppede numre, som den klassiske 'Kliché-sangen' og 'Bulimi-Blues', der giver forestillingen en musikalsk kant. 


Kom glad, kom frisk, kom parat - og kom og se mine patter.

Medvirkende
Frida Sigurth

Varighed: 40min. 


EN GIFTIG MAND

engiftigmand.png

Køb billetter

Voldtægt – Hvorfor gør man(d) det?! Det er ikke noget, som bare sker, men nogle gange sker det. Hvert år slipper flere gerningsmænd fri, fordi ofrene er bange for at anmelde. Nogen frygter for deres egen sikkerhed, mens andre frygter at blive dømt af samfundet. Mange sidder tilbage med spørgsmålene: 'Var det min skyld? Kunne jeg have forhindret det?'. Stiller en voldtægtsmand sig selv de samme spørgsmål?

Medvirkende
Casper Mohr: Skuespiller og dramatiker / Pauline Vestergård: Instruktør / Sina Fie Lorentzen: Koreograf / Evelina Dobranova:  Scenograf, kostumier og rekvisitør / Jens Damsager: Lysdesign /
Oliver Svensson: Lyddesign / Preston Kaipo Drake-Hillyard: Fotograf, video og visuals / Sofie-Mai Beckles Graae: Medvirker i visuals og lyd / Judith Rothenborg: Coach / Cecilie Ellebjerg Østergaard: Dramaturg / Kenneth Mohr: Afvikler / Lukas Rostgaard Hartvig: Afvikler

Genre: Eksperimenterende
Varighed: 25 min. 
Aldersgrænse: Anbefales fra 15 år

NB! Forestillingen starter kl. 19. Med i prisen følger en valgfri øl eller vand.