X E N O N G R A P H Y

en eksperimenterende scenografiworkshop af STAGElab

 

billede kvadrat.png

Brug efterårsferien på et spændende scenografiforløb, hvor du med hjælp og inspiration fra to professionelle undervisere og 7 andre kursister skaber din egen scenografi. Du har 72 timer, inden dramatikere og skuespillere rykker ind og fortolker dit værk - og 24 timer senere er der premiere på de 8 short plays!

Xenongraphy er et scenografisk workshopeksperiment. Teaterhusets største scene Xenon inddeles i 8 forskelligt afgrænsede felter. 8 scenograf- eller kunstaspiranter trækker lod om felterne og har tre dage til at skabe hvert sit scenografisk værk ud fra dét materiale, der ligger i feltet. Med sparring fra en uddannet scenograf og professionel scenekonstruktør har man mulighed for at få skabe et lille unikt værk, som bliver afsæt for 8 små realiserende scenekunsthold.

Alt du skal gøre for at komme i betragtning til en af pladserne er at sende en ansøgning på max en side, hvor du fortæller lidt om dig selv, hvad du brænder for ved scenografi, teater og/eller kunst, om der er nogle særlige tematikker eller problemstillinger, der interesserer dig - og hvorfor du gerne vil være med til Xenongraphy? Det er også tilladt at søge som en duo.

Selve workshopforløbet finder sted fra søndag d. 13. kl. 12.00 - onsdag d. 16. oktober kl. 16.00 med fernisering kl. 18. I dagene efter vil dramatikerne skrive tekster, og der vil være 4 visninger fra d. 18. - 20. oktober. Billetter til visningen bliver sat til salg efter tilmeldingsfristen.

Tilmeldingsfrist: 1. oktober
Medlemmer af Teaterhuset: 500kr.
Ikke-medlemmer: 1000kr. (inkludere et medlemskab af Teaterhuset, der udløber d. 31/12 2019 - læs mere om medlemsfordele HER)

Send din ansøgning som pdf-fil til stagelab@teater-huset.dk


ANDREA lindeneg - scenograf & UNDERVISER

Andrea Lindeneg er uddannet scenograf fra Norwegian Theatre Academy, Fredrikstad. Hun har en baggrund indenfor skulptur-, installation- og stedspecifik performance og aktioner. Andrea afsluttede sin BA i juni på Prague Quadrennial 2019, hvor hun var udvalgt til at repræsentere sin skole og norske scenografiuddannelser med et soloværk. For tiden tumler hun med, hvordan man kan få et lokale i sydhavnen til selv at spille en symfoni.

Andreas arbejde er stærkt forankret i en taktil tilgang til det eksisterende og en undersøgelse af scenografi som det, der springer fra en handling. Hun er optaget af midlertidige fællesskaber, gadens mekanismer og evighedsmaskiner, der skaber og sletter kontinuerligt.

Se mere af Andreas arbejde på www.cargocollective.com/andrealindeneg

Andrea glæder sig til at møde alle deltagerne til Xenongraphy og se alverdens rum poppe ud af Xenon!

Andrea.jpg

Xenongraphy%2BLisa.jpg

LISA JÜRGENSEN - konstruktør & underviser

Lisa Jürgensen arbejder til daglig på Det Kongelige Teater i scenografisk afdeling som konstruktør. Her udarbejdes der blandt andet de tekniske løsninger til produktionerne samt konstruktive principper og arbejdstegninger for, hvorledes scenografien skal bygges. Lisa har siden sin ansættelse været med indover scenografierne på blandt andet Hokus Pokus, Hvem er bange for Virginia Woolf, Nixon in China, Sweeney Todd og Orfeo.

Lisa er uddannet forestillingsleder fra Guildhall School of Music and Drama samt bygningsingeniør fra DTU. Tidligere har hun arbejdet i Canada som assisterende teknisk chef på The Banff Centre (South Pacific, # Uncle John) og i lysafdelingen på Det Ny Teater (Phantom of the Opera, The Book of Mormon, Wicked, Marry Poppins).

Til Xenongraphy glæder hun sig til at møde en masse ambitiøse scenografer, der er klar til at springe ud i det spændende forløb!